lørdag 29. august 2009

Et år siden nå at vi hadde marsvin små!

Ja tenk at det er et helt år siden vi hadde små marsvin i huset. Det var ei helt spesiell tid og ikke minst opplevelse. Vi hadde to marsvin søstre som ventet unger på likt. Frida var den som fikk sin ene unge først. Dagen etter viste det seg at hennes søster Ella også skulle få sine. Det var ikke like lett for henne å få sine unger så til slutt måtte vi ta henne med til dyreklinikken en sen fredagskveld og der ble det besluttet at hun måtte ta keisersnitt. Siden dyrlegen var alene på vakt så måtte vi assistere henne under operasjonen :O Jeg var litt skeptisk til å begynne med men da de små kom ut på løpende bånd så måtte vi bare masere liv i dem og få dem varme. Det ble 4 små. Så sent på natt dro vi hjemover med mor og hennes 4 små. Det ble våking hele natten. Vi så fort at hun ikke kunne greie å ta seg av sine små så vi prøvde å la Frida adoptere først den ene ungen og da vi så dette gikk bra lot vi henne få unge nr. 2 også. Vi matet ungene med kattemelk erstatning med noen små sprøyter hver 3 time døgnet rundt så det var en travel tid. Så da natta seig på igjen døde Ella i mine armer. Det var så trist både for meg og ungene. Så da måtte vi igjen prøve å se om søsteren Frida ville adoptere de siste 2 ungene også. Og jammen meg så gikk det kjempebra hun tok dem til seg som om de var hennes de også :) Så på tross av død så endte det hele godt. Frida var ei skikkelig flink og omsorgsfull mor :) 4 av ungen forsvant til andre gode hjem men Augsust som den rødbrune heter ble igjen hos oss.



Frida og sin biologiske unge Sofie!



Så nyfødt at navlestrengen fortsatt sitter på!



Her mates lille Oda som var minstemann i kullet :) Slik melkeerstatning fikk alle de små i 2 uker.



Lille Oda i hånden til Tiril. Hun var den minste og den tøffeste av dem alle ;)



Denne gutten ga min mann navnet Panda siden han lignet på en liten Pandabjørn :) Han ble ganske flink å spise melk etterhvert de var helt ville etter sprøyta ;)



Panda koser seg i babyteppet til Tiril :)



Alle må få :)



Tante og stemor med alle sine 5 innkludert sin egen lille Sofie ;)



Her er alle de 5 små samlet i reiseboksen. August helt til høyre på bildet bor fortsatt hos oss. Og han er en skikkelig go gutt!

7 kommentarer:

Anonym sa...

heihei!;D
har du sett noe så skjønt!!!! nusselige!! litt trist historie og da..:o)

her var det masse fint!! jeg legger meg til som følger her jeg:D Legger deg også til i blogglista mi, håper det er greit..?? Ha en fortsatt super helg!!
klem ida:o)

Inger Harding sa...

Nææææmen så søøøte og nydelige! :-)

klem, Inger

Riet sa...

Ohhh wowww Iren,what a beautiful Photos.

Hugs Riet.x

Donna sa...

Fantastic photos Iren, such sweet guinea pigs, I love them already :) Donna x

lilleba sa...

Så søøøøte, da !

Slike "små" liv har en utrolig utstråling.

Flott historie, selv om den er litt sørgelig. Skjønne bilder !

Klem fra Lilleba på Rusk og Rask

Claudia Rosa ~ Pretty Pressings sa...

:-) they make me all smile :-)
thanks for sharing
love
claudia

May-Bente sa...

Ååååå så søøøte de var!!!

Klem:))