fredag 18. mars 2011

Vår hundesledetur på Svalbard :o)

Her kommer en liten serie bilder som jeg heldigvis fikk tatt på vår hundesledetur. Det lovet ikke godt med det å få tatt bilder for det første var der fryktelig kaldt - 26 grader når en stod i ro og enda kaldere ble det jo når en tok seg innover viddene med litt trekk :o og for det andre greide jeg å miste fotoapparatene mine i snøen :o Men det gikk heldigvis godt, sikkert p.g.a av at snøen var ganske løs. Og kuldegradene gjorde det jo ikke så lett for batteriene svikta ganske raskt på det ene fotoapparatet. Men heldigvis må jeg si så hadde jeg nr. 2 i bukselomma og bare se for dere hvor enkelt det var å få fatt i det med alle de klærne på og med de kuldegradene som var. For å si det sånn så var jeg gjennomfrosset på fingrene bare jeg skulle prøve på dette så det ble minimalt med bilder fra turen men noen ble det jo ;)

Før vi fikk kommet oss av gårde måtte vi kle på oss etter kunstens regler. Og for å si det slik er vi nok ikke flink nok til dette der vi kommer ifra. Jeg trodde jeg hadde kledd meg godt men det hadde jeg nok ikke etter forholda her oppe. Og jeg tenkte jo mitt på turen. Jeg kan godt forstå at folk fryser ihjel under slike forhold. Det er nesten helt uvirkelig hvor kaldt det egentlig kan bli. Jeg var så kald etter en stund for det er ikke bare bare å sitte i ro i sleden det er skikkelig KALDT. Følte tærne forsvant etter en stund og øynene frøs nesten til is :o utrolig. Det må nesten oppleves for å kunne forstås akkurat dette.

Men viddene innover var fantastisk flotte det er nesten som en må klype seg i armen og se at en faktisk er til stede og opplever dette vakre. Det er jo nesten som et eventyr.

Det var en helt spesiell og minnerik tur på tross av kuldegradene. Jeg tok ikke sjangsen på å stå å styre hundene for de var såååå sterke. Min mann måtte store deler av turen ha på bremsen for å stoppe farten litt :o Og dette var virkelig noen sterke og aktive hunder. De er en blanding mellom grønnlandshun og husky ;) Den ene hunden i vårt spann var så aktiv å sterk så den hoppet som en gal hver gang vi stoppet for å vente på de som kom bak. Så den må nok ha spist for mye møllers tran *lol*

Vi fikk vite før vi dro at 2 av hundene i spannene hadde epilepsi men vi skulle ikke frykte noe om de fikk anfall de overlevde dette ;) Vi visste ikke hvem av oss som var på tur som hadde fått disse hundene heller :o Og for å si det slik kjenner vi jo til epilepsi da vår datter har hatt dette så vi fryktet det ikke.

Selvfølgelig så var det jo den ene hunden vår som fikk et anfall på vei hjemover og uannsett om vi visste hva det var på forhånd så var det ganske intenst å se på. Den fikk et kraftig anfall og min mann greide å stoppe sleden og rope på lederen som kom til og fikk stappet tunga inn i munnen dens og den var stiv som en pinne. Så den måtte sledes av og fikk ligge oppi hos meg en liten stund for å komme til hektene igjen. Og den var ikke før kommet seg før den ville ut å springe igjen :o ganske utrolig hvordan disse hundene oppfører seg det viktigste i livet dems er å få springe :O

This was a fairytale come tru. So wonderful nature and so fantastic dogs. I admire them alot for the work they did for us on the trip.


Idag er det helg og vi reiser bort en tur igjen for å slappe litt av denne gangen ;) Så derfor ønsker jeg dere en fin helg :o) Og takk for alle som innom meg og koselig at dere legger igjen noen ord også ;)

Have a nice weekend :o) and thanks for stopping by :o)


3 kommentarer:

Anonym sa...

Thank you so much for all these fabulous photos that makes me dream !!!
Thanks for sharing with us !!!
Big Hugs
Mag :-)

lilleba sa...

WOW ! Dette ser ganske intenst ut !!
Det må ha vært naturen på sitt srengeste.
Flotte bilder.

Ha en fin helg.
Klem fra Lilleba

Beth sa...

Dette må jo ha vært den reneste drømmeturen?